سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

روشنک مولایی پس از درگیری با آزارگر جنسی “مفقود” شده است

دختر بدون حجاب اجباری که در خیابان با یک موتورسوار آزارگر درگیر شد و فیلم این درگیری را منتشر کرد، “مفقود” شده است. منابع حقوق بشری او را روشنک مولایی معرفی کرده‌اند. او در خیزش “زن، زندگی، آزادی” نیز مدتی در زندان بود.

“روشنک کجاست؟” این هشتگ چندین روز است که در شبکه‌های اجتماعی بازنشر می‌شود. این کاربران می‌خواهند بدانند چه بر سر دختری آمد که ویدئوی آزار جنسی‌اش توسط یک موتورسوار و درگیری پس از آن را در خیابان منتشر کرد و از آن پس تا کنون ظاهرا ناپدید شده است.

به گزارش دویچه وله، سایت‌های حقوق بشری، هویت این دختر را “روشنک مولایی علیشاه”، ۲۵ ساله، اهل تبریز و ساکن تهران معرفی کرده‌اند. به نوشته سایت حقوق بشری هه‌نگاو، این زن جوان بازداشت شده است.

منابع مطلع به هه‌نگاو گفته‌اند پلیس فتا روز ۱۲ آبان روشنک را به دلیل انتشار ویدئوی درگیری‌اش با یک مزاحم خیابانی احضار و سپس او را بازداشت کرده‌ است. بنا بر این گزارش پیگیری خانواده او هم تا کنون نتیجه‌ای نداشته و کسی نمی‌داند روشنک کجا نگهداری می‌شود.

هه‌نگاو همچنین نوشته روشنک در جریان خیزش سراسری “زن، زندگی، آزادی” در تاریخ ۵ مهر ۱۴۰۱ بازداشت شد و مدتی را در زندان‌های اوین و قرچک گذراند.

کاربری به نام “احمدرضا حائری” در آذرماه ۱۴۰۱ یک رشته توییت درباره روشنک مولایی منتشر کرده و نوشته بود که او به همراه گلرخ ایرایی از زندان قرچک به مکانی نامعلوم منتقل شده است.

به نوشته این کاربر، روشنک در میان هم‌بندی‌هایش به “شجاعت” معروف بوده و هنگام انتقال به دادگاه به دلیل “توهین جنسیتی” ماموران زندان با آنها درگیر شده است.

به نوشته سایت‌ها و شبکه‌های حقوق بشری، روشنک مولایی همواره در زمینه مخالفت با حجاب اجباری فعال بوده و چندین فیلم از خودش در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده بود. در حال حاضر حساب‌های کاربری او در شبکه‌های اجتماعی مسدود شده‌اند.

حساب کاربری “تشکل انقلاب زنانه” در شبکه اکس (توییتر سابق)، ویدئویی از روشنک منتشر کرده که او را در حال راه رفتن در خیابان بدون حجاب اجباری نشان می‌دهد.

اکنون تنها موضوعی که قطعیت دارد این است که دختری بدون حجاب اجباری در خیابان با یک آزارگر جنسی درگیر می‌شود و ویدئوی این درگیری را منتشر می‌کند. چند روز پس از انتشار این ویدئو تمام حساب‌های کاربری او در شبکه‌های اجتماعی مسدود و خودش نیز تا کنون مفقود شده است. 

او البته تنها زن جوانی نیست که نگرانی‌ها درباره شرایط کنونی او افزایش یافته است. از وضعیت آهو دریایی، دانشجوی دختر دانشگاه علوم و تحقیقات تهران که گفته می‌شود به دلیل آزار ماموران حراست، لباس‌های خود را از تن درآورد و در محیط دانشگاه قدم ‌زد، نیز اطلاعی در دست نیست. مقام‌های جمهوری اسلامی ادعا می‌کنند که او دچار “مشکلات روانی” بوده است و سخنگوی دولت نیز روز سه‌شنبه ۱۵ آبان از انتقال او به مرکزی برای اقدامات درمانی خبر داد.

برچسب ها

نيروهای انتظامی روز شنبه به تحصن طرفداران اندک قانون حجاب اجباری که به يک بی آبرویی بزرگ تبديل شده بود، پايان داد. اين تحصن که به مدت 48 روز در مقابل مجلس در جريان بود، از چند ده نفر اوليه آن فراتر نرفت و هيچ کس بعد از 48 روز به آن نپيوست! متحصنين بعد از متفرق شدن اعلام کردند امروز (شنبه) مجددا تحصن خواهند کرد. فرمانداری تهران تحصن آن ها را غيرقانونی خوانده است

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *